Over mij

www.mijnmixedkitchen.nl
Eşim diyor ki: Erkeğin kalbine giden yol midesinden geçer!

Welkom in mijn mixed kitchen! Ik ben 'Eslem', Nederlandse, gelukkig getrouwd met mijn Turkse man en trotse mama van de twee liefste meiden van de heeeeele wereld (jaja), 'Krullenbol' (5 jaar) en 'Wildebras' (3 jaartjes oud). Koken en bakken zijn altijd hobby's van me geweest en sinds ik mijn (Turkse) man ken, probeer ik ook de geheimen van de Turkse keuken te ontrafelen. Dat Turks koken en Turkse recepten maken niet altijd meevalt heb ik de afgelopen jaren wel ervaren, maar dankzij mijn lieve schoonfamilie, fijne vriendinnen, handige kookboeken en natuurlijk internet heb ik veel succesrecepten gevonden. Daarom leek het me, nu alweer twee jaar geleden, weleens tijd zelf ook een blog op te zetten, zodat ik meer mensen blij kan maken met mijn recepten én zodat ik gemotiveerd blijf om nieuwe dingen uit te proberen. 



Alle recepten op deze blog zijn van mijn eigen hand, tenzij anders vermeld. In principe vindt je op Mijn mixed kitchen wekelijks een nieuw recept. Ook alle foto's zijn van mijzelf tenzij anders vermeld. In mijn recepten vind je geen varkensvlees of producten waar dit in verwerkt is (zoals gelatine), en geen alcohol. Ook probeer ik zo min mogelijk met zakjes en pakjes te koken. Verder heb ik een grote hekel aan eten weggooien en ik probeer dat altijd te voorkomen door het te bewaren of ergens anders in te gebruiken. Bij mijn recepten zie je dan ook altijd hoe je restjes kunt bewaren en/of hergebruiken. 


Contact: info [at] mijnmixedkitchen.nl
www.mijnmixedkitchen.nl

153 opmerkingen:

  1. Deze blog is echt een aanwinst in 'bloggerland'. Naast de leuke recepten vind ik de informatie die je geeft over 'niet Nederlandse' producten heel goed: waar komt het vandaan, hoe en waarvoor is het te gebruiken, hoe het te bewaren, waardoor eventueel te vervangen ... kortom, zeer informatief. Ik kom wat vaker bij je langs!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Dank je wel Gea, je maakt mijn dag weer goed! Ik doe ook hard mijn best er iets leuks van te maken.

      Verwijderen
  2. Hallo Eslem, wat leuk dat je deze blog hebt! Ik ga er ook zeker gebruik van maken, heb nog al eens gemis naar de Turkse keuken....... Je legt het superduidelijk uit, ook de info over de Turkse ingrediënten zijn waardevol. Want het handen en voeten gesprek met mijn voormalig schoonmoeder, leverde nog wel eens gepuzzel op over ingrediënten en hoeveelheden. :) Groetjes Alie en Elena Jeltje. ;)

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Hoi Alie, wat leuk je hier weer 'tegen te komen'! Bedankt voor je complimenten en hopelijk heb je wat aan de recepten!

      Verwijderen
  3. Hé Eslem!! Wat een prachtige duidelijk site heb je hier opgezet, goed duidelijk uitgelegd met foto's erbij en niet alleen die moeilijke, voor mij onbegrijpelijke Turkse benamingen.
    Ik ga de site onder favorieten plaatsen als het mag!!
    Veel succes en plezier aan en met je site!
    Lieve groet, Anny

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Dank je wel voor je lieve reactie Anny! Hopelijk heb je er wat aan en natuurlijk mag je de site bij je favorieten zetten, dat hoef je toch niet te vragen :)

      Verwijderen
  4. Lieve Eslem,

    Wat een ontzettend leuke blog! Zoals je weet ben ik helemaal niet zo'n keukenprinses, maar door jouw blog krijg ik gewoon zin om al die heerlijke (Turkse) recepten en cakes en cookies uit te gaan proberen. Keep up the good work! :D

    Kusje Tos

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Wat lief van je Tos!! Laat het weten als je wat lekkers hebt gemaakt, ben heel benieuwd! xx

      Verwijderen
    2. Ik ga morgen denk ik je nieuw geblogde stoofpotje maken. En van het weekend de chocolate chip cookies of die met pindakaas!

      Xx Tos

      Verwijderen
    3. Stoofpotje is zeker een aanrader, echt comfortfood en nog gezond ook ;). En jaaa cookies zeker proberen, het liefst allebei, haha! xx

      Verwijderen
    4. Ik breek even in in het verleden; welk stoofpotje bedoelen jullie?

      Verwijderen
    5. Stoofpotje met sperziebonen, staat bij turkse recepten

      Verwijderen
  5. Heey meid ik zou graag willen weten welke camera jij gebruikt? Echt een TOP blog <3

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Wat lief van je, dank je wel! Ik gebruik een Canon Powershot SX210 IS.

      Verwijderen
  6. Hoi Eslem,

    Wat een super leuke en vooral lekkere blog! Ik heb al een stuk of 10 recepten gemaakt en ze waren allemaal super lekker. En ze lukken tenminste. En het aller belangrijkste ze smaken volgens mijn man net zo als in Turkije, dus hij vond het ook lekker. Ik blijf je blog zeker volgen en ik hoop op nog meer lekkere recepten.

    Groetjes Mavi Derya

    p.s. Heb je toevallig ook een recept voor ekmek kadayifi??

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Hoi mavi derya, wat leuk om te horen! Fijn dat de recepten ook bij je man in de smaak vallen: ik heb hier ook een kritisch testpanel (haha) thuis aan tafel zitten, dus ik ben blij te horen dat ze inderdaad goed zijn. Ekmek kadayifi heb ik om heel eerlijk te zijn zelfs nog nooit gegeten maar ik ga voor je kijken! Groetjes Eslem

      Verwijderen
    2. Ooooo je weet niet wat je mist het is zoooooo lekker met een beetje kaymak erop. Dat je moet je echt eten de volgende keer in Turkije.
      Ik wacht geduldig af!

      Verwijderen
    3. Als ik het tegenkom volgend jaar ga ik het zeker proberen!

      Verwijderen
    4. Vroeger kon ik nergens op internet een recept vinden voor ekmek kadayifi. Alleen recepten met kant en klare deeg voor ekmek kadayifi waar je alleen nog siroop overheen moest gieten. En die kant en klare ekmek kadayif deeg is in Nederland niet te verkrijgen.

      Afgelopen jaren zijn er gelukkig wel wat recepten verschenen op internet voor ekmek kadayifi waarin je het deeg ook zelf maakt. Ik heb de volgende recept uitgeprobeerd en was zeer verrast over het eindresultaat. Eeste recept is met pekmez, de tweede zonder,

      http://cahidejibek.com/2013/04/08/ev-yapimi-ekmek-kadayifi/

      http://www.yemekustasi.com/file.php?f=2323

      Bij de laatste stappen heb ik wel hulp moeten ingeschakeld van mijn Moeder. Mijn Turkse is niet zo super en vond het een vrij ingewikkeld recept.

      Verwijderen
    5. Dank je wel voor je tips SMGHMC! Ik zal er eens naar kijken. Op de site van Cahide Jibek staan vaak goede recepten inderdaad.

      Verwijderen
    6. Poeh gelukkig je vind het niet erg! Meteen na het plaatsen van die twee linkjes begon ik al te twijfelen of dat wel mag.

      Maargoed, de kayisi staat in de week trouwens, dus dat hoor je ook nog :)

      Ik ga je Blog ook doortippen aan mijn Nederlandse vrienden die regelmatig met vragen aankomen over Turkse recepten en producten. Vaak hebben ze problemen met de hoeveelheden zoals waterglas, theeglas etc.
      Zelf ik heb daar veel moeite mee met mijn Turkse Achtergrond,
      Dus bedankt voor je DUIDELIJKE recepten!

      Verwijderen
    7. Nee joh, tuurlijk vind ik dat niet erg! Ik haal ook juist veel van mijn inspiratie van andere sites, dat is de kracht van het internet. Dus zou een beetje raar zijn als dat niet zou mogen. Ik ben heel benieuwd naar je kayisi! En leuk dat je mijn blog aan anderen gaat doorgeven. Haha, die onduidelijke afmetingen heb ik ook veel moeite mee gehad, daarom weeg ik voor de recepten hier ook alles af. En dingen als 'aldigi kadar un' vind ik nog steeds vervelend. Maar al doende leert men ;)

      Verwijderen
  7. Hoi Eslem,
    Net terug uit Turkije en daar hebben we op straat heerlijke mosselen met rijst erin gegeten, geen idee hoe dit heet, er kwam wat citroensap overheen en het smaakte heeeeerrrlijk, weet jij hoe dit heet en hoe je dit klaarmaakt?
    Lieve groetjes, Anny

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Hos geldin Anny :) ja ik ken het wel maar heb het nooit zelf gegeten, het heet midye dolma. Klinkt lekker, ik zal het in mijn achterhoofd houden om eens te proberen!

      Verwijderen
  8. Wat een leuke blog heb je ziet er erg gezellig uit ik vroeg me af ben jij zelf niet van turkse afkomst ik dacht namelijk van wel als dat niet zo is mn complimenten dan weet je super veel uit de turkse keuken ga zo door groetjes

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Nee, ik ben zelf helemaal Nederlands :-). Dank je wel voor je compliment!

      Verwijderen
  9. Eslem, ja sorry, maar pas nu jij van mij kookt ga ik een keer uitgebreid bij jou neuzen, veeeelstelaat! Wat een superblog heb jij, helemaal in mijn straatje! Gewoon koken, hopsakee. Ik sprak laatst iemand die kunstacademie had gedaan en die zei dat je bij koken, net als bij ander vrij creatief werk, echt los moet komen van de kennis om terug te keren bij de passie. Beetje hoogdravend, maar goed, als ik jouw recepten lees zie ik dat terug. Je weet heel veel maar tegelijkertijd laat je je creativiteit ruim baan ... super! Verder spreekt het koken tussen twee keukens mij erg aan maar ja, daar ben ik dan ook zelf mee opgegroeid...

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Haha, gezellig, beter laat dan nooit! Wat een complimenten, dank je wel, lief!! Met welke twee keukens ben jij opgegroeid (vroeg zij nieuwsgierig)? :D

      Verwijderen
    2. Mijn moeder kwam uit Zuid-Duitsland, maar mijn familie uit die regio eromheen. Dus we hadden ook familie in Frankrijk, Zwitserland, Italië. Vooral was het toch de keuken van mijn oma. Met een hoekbank, altijd het fornuis aan, en voor iedere gelegenheid wel een traditioneel gerecht... ik heb al wat specifieke recepten op mijn blog staan uit die regio, er komt telkens weer wat bij. Het is de goede burgerkeuken, wat luxer dan de standaardNL keuken, maar niet heel avontuurlijk ofzo. Gewoon met de seizoenen mee en dan het lekkerste van het lekkere zien te maken.
      Veel van mijn vrienden hebben dan ook weer twee keukens in hun leven, geen toeval natuurlijk. Niet altijd neemt een partner de keuken over, ik vind het altijd ontzettend leuk als dat wel gebeurt. Mijn man is na 22 jaar altijd kien op de speciale gerechten bij feestdagen, als ik ze niet maak maakt hij ze. En jij bent ook al erg goed bezig zo te lezen!

      Verwijderen
  10. Na een heerlijk etentje in een turks restaurant ben ik op internet gsan zoeken naar het recept van de overheerljjke linzensoep die we daar kregen. Ik trof daar jou leuke blog met duidelijke recepten! Geweldig, ik ga mijn kookkunsten uitbreiden met de turkse keuken en je vol belangstelling volgen. Bedankt alvast voor je inspiratie!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Dank je wel voor je leuke berichtje! Heel graag gedaan en leuk dat je me blijft volgen!

      Verwijderen
  11. Vandaag je blog ontdekt. Leuk zeg! Ik ga er zeker nog vaak rondneuzen.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Leuk om te horen, bedankt voor je berichtje!

      Verwijderen
  12. Wat een geweldige blog heb je. Ik kom regelmatig terug naar je blog om nieuwe recepten te lezen. Ik heb een Turkse achtergrond maar Turks koken vind ik nog altijd een beetje lastig. Dus jouw blog is zeker een uitkomst. En zoals we het in het Turks zeggen; ellerine saglik :)

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Dank je wel voor je berichtje Kaya, wat leuk om te lezen! Ben blij dat ik je een beetje op weg kan helpen met koken. Enne, afiyet olsun ;)

      Verwijderen
  13. Hoi Eslem,
    ik ben zo ontzettend blij met je blog!
    super!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Daar ben ik heel blij mee! Dank je wel voor je berichtje!

      Verwijderen
  14. Ik ben heel blij dat ik je blog gevonden heb !!
    bedankt ,
    Frank

    BeantwoordenVerwijderen
  15. Hey
    Ik ben nieuw hier.kben super content deze site gevonden te hebben.zo kan ik indruk maken by men turkse vriend met myn geprobeerde gerechten op zen turks.ik ga straks men tyd nemen v op dit site wa tips en tricks te zoeken en de komende tyd vanalles uit te proberen.hopelyk lukt het me.;-)

    BeantwoordenVerwijderen
  16. Heey Eslem,
    Al enig tijd volg ik jouw blog nu. Elke ochtend eventjes checken of er een nieuw recept staat (ondertussen vast onderdeel van mijn ochtendritueel:) .
    Wat ik erg goed vind van je is dat je originele recepten gebruikt, dus zoals Turken en ook echt maken. Wat ik heel vaak zie is dat Nederlanders een eigen/Nederlandse twist geven aan een buitenlandse recept zodat het niet meer datgene is wat het moet zijn. Bijvoorbeeld lachmacun met pijnboompitten en mint of durum met appel en dille!
    Geen enkel probleem als men dat zelf lekker vind natuurlijk haha..

    Ben heel erg benieuwd uit welke Turkse streek jouw man komt trouwens? Dit aangezien Turkije een groot land is met elke streek zijn eigen recepten etc.
    En hoe lang kook je nu al Turks?

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Dank je wel voor je berichtje SMGHMC! Leuk dat je me al zo lang volgt. Ja die Nederlandse variaties op Turkse gerechten zijn soms lachwekkend maar soms is het ook gewoon raar om te zien dat je echt maar weinig authentiek Turks eten kan vinden in Nederland, zelfs in Turkse restaurants niet. Nou ja dan maken we het maar zelf ;). Ik zoek mijn recepten meestal ook op Turkse sites op. Mijn man komt zelf uit de buurt van Ankara, dus echt het binnenland. Ik ben begonnen met Turks koken toen ik hem leerde kennen, nu 10 jaar geleden, maar echt Turks koken doe ik sinds een jaar of 2, 3 denk ik.

      Verwijderen
  17. Salaam! Superleuke blog! Echt een kooktalentje, ma sha Allah!!
    Bedankt voor het delen van al deze leuke receptjes!

    BeantwoordenVerwijderen
  18. Wat een leuk blog heb je!
    Ik heb toevallig gisteren gegeten in het oudste Turkse restaurant van Amsterdam, in de Gerard Doustraat.
    Wij, de Keukenzusters, hebben een link naar je blog opgenomen op de onze: http://keukenzusters.blogspot.nl/p/inspiratie.html
    Een linkje terug zou fijn zijn!

    Groet,
    Jolanda

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Wat leuk om te horen Jolanda en dank je wel voor het linkje! Ik doe niet aan linkruil maar ga zeker een keer een kijkje nemen op jullie blog.

      Verwijderen
  19. Hallo Eslem,
    Een erg leuke pagina. Zeker het stukje over Kumpir spreekt ons aan en we hebben er ook naar verwezen op onze website! Ga zo door!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Wat leuk om te horen en leuk stukje hebben jullie ervan gemaakt! Bedankt voor de verwijzing!

      Verwijderen
  20. Lekkere recepten duidelijk door de foto's mabrouk Ramadan

    BeantwoordenVerwijderen
  21. Mascha Allah, een prachtige blog.
    Ik ben zelf Marokkaanse en gek op Turks eten. Bij toeval via Facebook kwam ik op jouw blog terecht... ik was meteen enthousiast en heb gelijk al wat 2 resepten uitgeprobeerd.
    Maar hoe verder ik kijk, hoe langer mijn uitprobeerlijst word.

    En ondertussen heb ik mijn vrienden uitgenodigd om je Facebook pagina te liken :)
    keep up the good work

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Dank je wel voor je lieve berichtje Sabah! Ja die lange lijsten herken ik wel haha. Superlief dat je je vrienden hebt uitgenodigd om mij te liken, dank je wel!

      Verwijderen
  22. Dit is echt een geweldige blog, ook omdat je zonder pakjes en zakjes wil werken en de gerechten zijn echt goed. Ik ben Turks en ik woon samen met een Nederlandse man. Ik kan niet zo goed koken, mijn moeder kookte altijd en ik vond het wel goed zo haha. Ze kan echt goed koken. Ik wil nu ook leren koken, voor mezelf en voor mijn lieve vriend, en ik wil echt beginnen met Turkse gerechten. De Turkse keuken is zo lekker maar dan moet je wel weten hoe je moet koken...ik houd dus echt van deze site! Mijn Turks is ook niet zo heel goed dus een Nederlandse site voor Turkse gerechten is echt SUPER!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Oh wat een lief berichtje, dank je wel! Ik ben heel blij dat ik je een beetje op weg kan helpen en als je eenmaal begint zul je zien dat het allemaal veel makkelijker wordt met een klein beetje kookervaring. Ben erg benieuwd wat je man ervan vindt!

      Verwijderen
  23. Wat een fantastische blog. Een heerlijke bron voor mijn Turkse recepten. Net een paar recepten voorgelezen aan manlief (Turks) en die zit zich nu al te verheugen op alles wat ik ga koken. Weer veel inspiratie opgedaan. Ben blij dat ik je gevonden heb en ik blijf je volgen. Groetjes, Monica

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Wat leuk om te lezen Monica! Ja, Turkse mannen kunnen heel blij worden van goed Turks eten, haha, dus je gaat vast een paar punten scoren de komende tijd! Ik ben heel benieuwd wat je gaat maken en wat je (en je man natuurlijk) ervan vindt. Veel succes en leuk dat je me blijft volgen!

      Verwijderen
  24. Wat een leuke site! Ik heb vroeger in Turkije gewoond en was altijd dol op het Turkse eten. Ik zoek nog een goed recpet voor aubergine puree. Volgens mij heet dat Ali Nazik...maar ik vind op internet alleen recepten voor de simpele varinat, maar dat is niet hoe wij dat in Turkije maakten. Kan jij me misschien helpen?

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Dank je wel! Ja ik weet welk recept je bedoeld. Het staat zeker op mijn 'to cook' lijstje dus het volgt absoluut nog, ik weet alleen nog niet precies wanneer. Als de aubergines in de aanbieding zijn, waarschijnlijk ;)

      Verwijderen
  25. Hoi Eslem! Net zoals jij ben ik als (nederlands/indisch) ook happily married met mijn turkse hubby. Koken is ook zeker mijn nr 1 hobby en ben zeer thuis in de turkse keuken (volgens mijn turkse omgeving!). Vaak combineer ik mijn indische roots ook wel in een turks gerecht wat het ook heerlijk maakt! Ik vind je site erg leuk en ook gewoon lekker duidelijk zonder poespas! Je doet duidelijk gewoon lekker wat je leuk (en lekker) vind! Keep up the good work meid! Als ik zo vrij mag zijn, hoelang ben je al getrouwd?

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Hoi, leuk om te lezen dat jij ook een Turkse man in huis hebt! ;) Oh dat lijkt me zeker lekker als je er de Indische keuken nog inmengt, Indisch eten is heerlijk! Euh, hoe lang ben ik al getrouwd, dat is alweer een jaar of 6 geleden toen mijn man naar Nederland was gekomen, voor die tijd hebben we een paar jaar heen en weer gereisd tussen Nederland en Turkije.

      Verwijderen
  26. Jeetje dat zal een lastige periode geweest zijn om steeds heen en weer te moeten reizen om elkaar te kunnen zien. Al is het natuurlijk geen straf om regelmatig naar turkije te gaan!! Mijn man komt gewoon uit nederland dus het heen en weer reizen hebben we niet hoeven doen. In mijn omgeving zijn er weinig gemixte stelletjes turks/nederlands dus vond het erg leuk toen ik bij toeval op jou site terecht kwam en las dat je ook getrouwd bent met een turk!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ja dat klopt, de periodes apart van elkaar duurden lang maar het was dan wel weer geweldig elkaar weer terug te zien. Dus ja, leuk en niet leuk. Ik ken inderdaad ook relatief weinig gemengde stellen in mijn omgeving!

      Verwijderen
  27. Ja, is echt jammer dat er niet veel mixed couples zijn aangezien ik het zelf echt als een verrijking zie om te kunnen genieten van beide culturen (in mijn geval 3) Eslem, zou ik je een prive berichtje mogen sturen? Misschien kunnen we elkaar tips geven op het gebied van turks koken en wellicht ervaringen delen betreft onze kennismaking met de turkse cultuur.. Mocht je denken van eh.. nou nee is dat ook prima en blijf ik je blog lekker volgen. Persoonlijk lijkt het me leuk!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ja natuurlijk je mag altijd mailen :) mijnmixedkitchen@gmail.com . Ik zie het wel verschijnen :)

      Verwijderen
  28. Superleuke blog heb je! heb tot nu toe alleen de heerlijke zachte chocolate chip cookies gemaakt, maar ga zeker meer recepten uitproberen. Bedankt voor alle tijd en moeite die je in je blog stopt. Het wordt zeer gewaardeerd :)

    BeantwoordenVerwijderen
  29. Wat een leuke blog! Met heerlijke recepten die ik zeker ga gebruiken

    Martine

    BeantwoordenVerwijderen
  30. Bedankt voor het opzetten en onderhouden van deze blog! Een jaar geleden heb ik mijn Turkse man leren kennen, en als Nederlandse wist ik helemaal niks van de Turkse keuken.. Daarnaast wonen wij in Portugal, dus ook niet echt Turkse invloeden hier. Gelukkig hebben we wel veel van de gebruikte kruiden uit Turkije op voorraad. Ik wilde graag zowel Nederlandse, Portugese als Turkse maaltijden op tafel zetten en jouw blog heeft me enorm geholpen! Vaak blijken recepten op websites in de praktijk niet helemaal te kloppen, maar op jouw recepten kan ik vertrouwen. Bovendien vind ik de stukjes die je erbij schrijft erg leuk. Ik moet eerlijk zeggen dat ik inmiddels het Turkse eten het lekkerste vind :) Ik hoop dat je nog een tijdje doorgaat met het bloggen!
    Groetjes, Donja

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Hoi Donja, wat een ontzettend leuk berichtje, dank je wel! Dat zal inderdaad lastig zijn soms om in Portugal Turkse dingen op tafel te zetten. Mijn ervaring is ook dat Turkse recepten op internet vaak niet kloppen, dat is ook een van de redenen geweest dat ik dacht 'dan begin ik zelf maar een blog met recepten die wél kloppen'. Super om te horen dat dat dus gelukt is. Groetjes, Eslem.

      Verwijderen
  31. Billie Krumm-Lemmers6 oktober 2014 om 19:52

    Hallo Eslem, ben blij dat ik toevallig op jouw site terecht kwam, ik ben Nederlands/ Indisch, maar ben ook dol op de Turkse keuken, vooral op de hartige broodjes. We verblijven van April tot eind Oktober in Kusadasi, al 8 jaar lang, maar zijn de Turkse taal nog steeds niet machtig, daarom ben ik zo blij met deze site, ben dol op bakken en koken voor mijn grote familie en heb al veel van je recepten die ik beslist ga uitproberen. Groetjes en bedankt voor de geweldige recepten.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Hallo Billie, dank je wel voor je lieve berichtje! Wat gaaf dat jullie al zo lang elke zomer in Turkije kunnen verblijven. Lekker koken en bakken dus nu! Groetjes, Eslem

      Verwijderen
  32. Hoi Eslem, wat ben ik blij met jouw blog! Mag binnenkort voor 12 vrienden koken en wilde graag Turkse gerechten . Ik heb bijna alle recepten van jouw blog gehaald ! En nu maar hopen dat het lukt en dat ze het lekker vinden ! Dank je wel!!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Wat leuk om te lezen Marja! Ik ben heel benieuwd wat je gaat maken en wat je vrienden ervan zullen vinden! Veel succes!

      Verwijderen
  33. Het is pas 15 november maar ik laat het je weten Eslem!

    BeantwoordenVerwijderen
  34. Salaam Eslem,
    Erg goede blog, en ook jouw facebook pagina heb ik meteen ge-liked. Bedankt voor de geweldige recepten!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Selam, wat ontzettend leuk om te lezen! Dank je wel voor je complimenten!

      Verwijderen
  35. Wat een leuke blog! Dat ik je blog niet eerder ontdekt heb haha.
    Ik ben op dit moment 4,5 jaar samen met mijn turkse vriend, maar van turks koken komt nog niet zoveel terecht. Deze blog komt me heel goed van pas! Echt super recepten vind ik hier en ook goed uitgelegd, dus ik ga aan de slag!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Dan kun je zeker aan de slag, haha! Hopelijk vallen de recepten bij je vriend (en bij jou natuurlijk!) in de smaak. Heb je nog vragen, laat het vooral weten! Kookze!

      Verwijderen
  36. Wat een ontzettend leuk food blog! Ik zet het meteen bij mijn favorieten! Komende weken ga ik het een en ander proberen!

    Ga zo door!
    Sven

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Dank je wel voor je berichtje! Ben benieuwd wat je van de recepten vindt.

      Verwijderen
  37. Ah super, je blog staat voortaan bij mijn favorieten!

    BeantwoordenVerwijderen
  38. Selam Eslem,
    enkele weken geleden kwam ik je foodblog toevallig tegen en ben sindsdien nauwelijks de keuken meer uitgekomen :-)
    De Lahmacun was tot nu toe de topper, maar ook zoetigheden zoals balparmak tatlasi waren een succes.
    Je blog is ontzettend leuk om te lezen, de foto's maken het verhaal af en bijna alle recepten zijn in ons huis 'goedgekeurd'.
    Mijn (Turkse) man en de jongens zijn erg blij!
    Ik hoop dat je de blog nog lang blijft schrijven!
    Gr,
    Layla

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Selam Layla, dank je wel voor al je lieve berichtjes! Wat ontzettend leuk om te lezen dat alles een succes was, daar doe ik het voor natuurlijk :) . Ik hoop ook dat ik nog lang door kan gaan en jou en veel anderen blij kan maken met de recepten! Dank je wel, groetjes Eslem

      Verwijderen
  39. Hoi lieve Eslem,
    Ik wil je even hartelijk bedanken voor het delen van al je recepten. Ik heb er vele uitgeprobeerd en de gerechten zijn altijd een succes bij ons thuis!
    Bedankt voor al je moeite en ga vooral dooor!!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Dank je wel lieve Najla (mooie naam trouwens)! Ik ben heel blij te horen dat mijn recepten succesvol zijn :) daar doe ik het uiteindelijk allemaal voor!

      Verwijderen
  40. Hallo Eslem,

    Ik heb je site als favoriet gezet en heb net een reactie geplaatst bij je recept kip durum. Ik sla de kipfilet plat in een plastic zakje.
    Maar bij het bekijken van mijn reactie (ben natuurlijk nieuwsgierig hoe het werkt) valt het me op dat de nieuwste reacties onderaan de (lange) lijst komen. Is het niet leuker om dat om te draaien? Ik denk dat de meeste lezers de eerste reacties het leukst vinden en dan op een gegeven moment weer verder klikken,
    Groet, blijf nog liever even anoniem

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ik weet niet zeker of ik dat aan kan passen (ben gebonden aan een vast format) maar ik ga het zeker eens nakijken! Bedankt voor je tip!

      Verwijderen
  41. Hoi Eslem, wat een geweldige recepten! Ik wil je ervoor bedanken want ik heb al een paar dingen gemaakt en alles is even heerlijk! Ik hoop dat je ooit eens een kookboek gaat uitgeven, ik ben de eerste die het koopt!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Wat ontzettend lief, dank je wel! Een kookboek is mijn grote droom, wie weet ooit :)

      Verwijderen
    2. Ga ervoor Eslem, als een kookboek je droom is! En vergeet niet mij te mailen als het zover is ;-) ! Groetjes, Sonja

      Verwijderen
    3. Dank je wel Sonja, ik hou je op de hoogte :)

      Verwijderen
  42. hallo,
    wij zijn van De Nieuwe Veste in Coevorden. We hebben nu een opdracht gekregen om aan typisch Nederlands gerecht een mediterraans tintje te geven.We hebben nu twee gerechten bedacht: 1. Een vlaai met sinaasappel en een bodem waarin mediterrane kruiden zijn verwerkt. (we weten niet of dit lekker is) 2. Een hutspot met verschillende mediterrane groenten. Heeft u een idee welke kruiden er goed bij sinaasappel passen en welke groentes lekker zijn bij de hutspot? Wat denkt u van deze gerechten of heeft u zelf een goed idee?

    mvg
    Femke, Marloes, Zoë, Larissa

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Volgens mij zijn jullie helemaal op de goede weg en leren jullie er meer van het zelf op te lossen, dan dat ik het jullie ga voorkauwen ;)

      Verwijderen
  43. Een dikke proficiat voor de recepten waar we allemaal van kunnen meegenieten, en waar ik zelf al vele met goed resultaat behaald heb en met m'n Turkse buren heb kunnen delen.. Ik bewonder je tijd die je in je blog steekt om alles zo duidelijk mogelijk te maken. We kijken al uit naar je volgend recept, misschien iets origineel voor op de bbq, de salades van jou en puf pogaca zijn al in de piknikmand, altijd een succes. Vriendelijke groetjes, flora

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Dank je wel Flora voor je leuke berichtje! Dat is altijd heel fijn om te horen. Enne, de sultan köfte die ik dit weekend erop heb gezet zijn perfect voor op de barbecue ;). Veel kookplezier gewenst!

      Verwijderen
  44. Ik ben een groot liefhebber van linzensoep en heb je site ontdekt toen ik op zoek was naar een turkse variant. Ik kwam op het idee door de turkse mevrouw bij wie ik laatst een grote zak van 2 kg zak kocht. Ze vroeg of ik soep ging maken (inderdaad!) en gaf me tips. Jouw site heeft me meer duidelijkheid gegeven, vooral w.b. de turkse ingrediënten. De soep is heerlijk geworden en ik ben verder gaan snuffelen op je site. Ik zie nog veel meer dingen die ik wil gaan maken. Bovendien vind ik dat je prettig schrijft en heb je een leuke stijl met je foto's. Ik voeg je toe aan mijn favorieten!
    Veel succes nog en bedankt!

    groetjes, Sabine

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Wat leuk om te horen Sabine, dank je wel!

      Verwijderen
  45. Hallo Eslem,

    Ik hoop dat je me kunt helpen! ik ben op zoek naar een recept voor die heerlijke gekruide (ingelegde?) groene pepers die ik bij een Turks/Marokkaans kraampje op de markt mag proeven. Ik verwacht dat het iets is met olijfolie, groene kruiden, paprika en knoflook. Ken je ze? En dan natuurlijk de grote vraag: hoe kan ik het maken. Hartelijke groet, liever nog even anoniem

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ik weet wat je bedoelt, maar dat is geen Turks gerecht :) . Ik denk eerst iets Grieks. In Turkije heb ik het nog nooit gezien en ik heb er helaas ook geen recept van. Misschien kun je het vragen bij de marktkraam waar je ze koopt?

      Verwijderen
  46. Hallo Eslem,
    Ik lees net dat het een grote droom van je is om een kookboek te maken. Dat snap ik niet: je hebt toch al een geweldige site die door heel veel lezers al gebruikt wordt.
    En dat het veel zijn, kun je wel afleiden door je vele reacties die je krijgt!
    Je staat ook bij mijn favorieten, en als ik google om wat ideeën op te doen, kom ik heel vaak weer bij jou uit! Wat mij betreft kun je heel trots op jezelf zijn!
    Hartelijke groet, nog liever even anoniem

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Een kookboek is toch nog net wat anders dan een site ;) ook in financieel opzicht, haha. Maar dank je wel voor je lieve berichtje!

      Verwijderen
  47. Hallo Eslem,
    Je hebt echt een hele leuke site. Ik kwam hier terecht omdat ik het recept voor Turkse bulgursalade zocht. Ik heb je gelijk op het bureaublad van de ipad gezet. Bedankt voor alle recepten en uitleg van producten. Ik ga dit weekend de yogurt citroen cake proberen.

    groetjes Petra

    BeantwoordenVerwijderen
  48. Hallo Eslem,
    Bedankt voor je leuke blogsite, dit is voor mij een geschenk uit de hemel! Ik woon met mijn Turkse verloofde in Noord Cyprus en hier vind je bijna uitsluitend lokale producten. Ook ben ik geen echte keukenprinses maar wil toch graag lekkere en gezonde Turkse gerechten op tafel toveren. Jouw recepten zijn heel duidelijk uitgelegd met mooie foto's erbij ook. De linzensoep, bloemkool uit de oven en kısır waren alvast een succes!! Je hebt er 2 fans bij!!
    Vriendelijke groeten,
    Ann

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Wauw, wat leuk om te horen! Dank je wel!

      Verwijderen
  49. Hoi Eslem,

    Dankzij jouw website heb ik de zin in het Turkse koken helemaal teruggevonden! Bedankt! Ook namens mijn man ;-)
    Je omschrijft de recepten heel duidelijk en het bewaaradvies vind ik ook handig. Als je een kookboek uit zou brengen zou ik het meteen kopen, dan hoef ik niet elke dag op je site te kijken naar wat ik nu weer ga proberen.

    Ga zo door!

    Groetjes,
    Linda

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Dank je wel Linda, wat leuk om te horen!

      Verwijderen
  50. Hi Eslem, Ik ben dol op Turks eten en daarom zo blij dat ik jouw blog tegen ben gekomen. Ik heb jouw Turkse linzensoep gemaakt en die is volgens mijn man en Turkse vrienden de beste die ze ooit gegeten hebben! Dus bedankt hiervoor! Wij vinden het lekker om hier Turks brood met knoflooksaus bij te eten. Heb je een goed recept voor een echt Turkse knoflooksaus? Alvast bedankt.

    Groetjes, Lisa

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Wauw, wat leuk om te horen allemaal! Knoflooksaus is iets wat ze in Turkije niet kennen, dus echte Turkse knoflooksaus bestaat niet ;). In Nederland wordt het meestal gemaakt van mayonaise, yoghurt en bieslook, zout en knoflook(poeder). Wat ik zelf vaak maak (gezonder en lekkerder vinden wij): Turkse yoghurt losroeren met bosui, platte peterselie, dille, gedroogde munt, pul biber, zout en eventueel geraspte knoflook.

      Verwijderen
  51. Hallo Eslem,

    Deze weken kook ik voor een project verschillende tafels vol met verschillende thema's. Een ervan is een mezzetafel, en na wat internetonderzoek heb ik ervoor gekozen recepten te gebruiken uit twee keukens: de Turkse en de Libanese. Van beide keukens had ik hiervoor vooral passief genoten - veel gegeten dus maar nog weinig zelf gekookt :-)
    Ik kwam er al snel achter dat ik voor de Turkse recepten echt niet verder hoefde te kijken dan deze site - een prachtige verzameling heb je en de recepten zijn echt heel goed, lekker en authentiek, ik heb er al zeker zeven van gemaakt. Enige ding waar ik even aan moest wennen, was dat je volgens mij niet de universele maten gebruikt, maar echte lepels en dat is toch net iets anders (als dat kookboek er ooit komt, is het wel verstandig dat om te zetten). Als je dat eenmaal weet en een beetje van jezelf kunt koken, komt het gelukkig wel goed: alles is hier tijdens het voorkoken met smaak verorberd. Favorieten: de olijvenkoekjes, het bietensmeersel (met gesmoorde ui, ik hou niet van rauwe), de keizerlijke köfte, allemaal heerlijk.
    Dankjewel voor de moeite die je hierin steekt.

    Goede groeten en veel succes met je mooie blog,
    Moon

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Hallo Moon, bedankt voor je berichtje. Volgens mij worden in eigenlijk alle Nederlandse receptuur geen universele eetlepels maar de 'echte' lepels gebruikt - ik vind dat zelf veel fijner koken, dus daar ga ik niet van afwijken. Fijn dat alles in de smaak is gevallen, alleen de recepten van olijvenkoekjes en bietensmeersel staan volgens mij niet op mijn site...

      Verwijderen
    2. Hoi Eslem,
      Je moet de dingen maken zoals jij wilt, natuurlijk, ik pas het wel aan als ik weet dat het van jou komt :-) De olijvenkoekjes zijn jouw zoute Turkse koekjes met in het midden fijngesneden olijven, erg lekker. En het bietensmeersel (of bietensalade als je de bieten niet maalt maar raspt of in reepjes/blokjes snijdt) had ik inderdaad uit een bejaard boekje, sorry. Is wel een tip, want erg lekker en supermakkelijk te maken.
      Morgen komen mijn gasten, zo benieuwd wat ze ervan vinden. En als mijn vriendin Hatice binnenkort komt, ga ik weer een paar dingen maken, die zal versteld staan, want ze houdt van eten maar kan zelf totaal niet koken, hahaha.
      Groeten en nogmaals dank, Moon

      Verwijderen
  52. Dag Eslem
    Deze zomer gingen mijn vriend en ik op vakantie naar Turkije en ergens in een piepklein dorpje genaamd Aglasun aten wij de lekkerste linzensoep ooit en maakten we kennis met huisgemaakte börek. Bij thuiskomst wou ik deze recepten graag testen en jouw blog is daarbij een schat aan informatie gebleken! De uitleg die je geeft over de ingrediënten is ontzettend handig en de recepten zijn telkens heel duidelijk uitgelegd. Ik heb zowel de linzensoep als de börek al gemaakt en beiden werden hier thuis goed gesmaakt. Ik kijk er al naar uit om andere recepten te testen.
    Nog een leuke anekdote: door op zoek te gaan naar de Turkse ingrediënten heb ik leuke contacten gemaakt met de mensen van de Turkse kruidenierszaak bij ons in de buurt. Ze konden maar niet geloven dat ik als niet-Turkse graag Turkse recepten wou maken :)
    Bedankt voor de leuke blog en groetjes uit Brussel!
    Hanneke

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Wat leuk om te horen Hanneke! En inderdaad, Turkse mensen staan vaak verbaasd als ze horen dat 'buitenlanders' ook Turks kunnen koken, haha. Levert vaak wel leuke gesprekken op.

      Verwijderen
  53. Ha Eslem
    Heerlijk dat ik je blog heb gevonden. Heb ook een Turkse man en heb vanmiddag volop gekookt voor visite morgen. Was aan het zoeken voor de fijn gesneden tomaten peterselie salade met nar en kom zodoende terecht op jouw site. Ga zeker eens even verder neuzen om te kijken of ik mijn eigen gerechten kan verfijnen of leuke nieuwe kan vinden. Leuk!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Wat leuk om te horen! Hopelijk kan ik je bestaande repertoire aanvullen met meer lekkere Turkse gerechten :)

      Verwijderen
  54. Hallo Eslem, Al twee maanden geen nieuw recept op je site en het wordt node gemist.Hoop dat het wel goed met je gaat. Of ben je er gewoon mee gestopt? Groeten, Florence

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ik heb ernstig last van een blog-dipje maar ik ben er nog wel hoor! :)

      Verwijderen
    2. GELUKKIG! Blij dat dat het is. Ondertussen is er genoeg te koken met de aanwezige recepten.Hartelijke groeten, Florence

      Verwijderen
  55. Ik mis je recepten ook :-( Insha'Allah is alles goed met je en zien we snel weer iets van je verschijnen.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Alles is goed hoor, lief dat je het vraagt! :)

      Verwijderen
  56. dank je wel voor het zo duidelijk schrijven van je blog. De Heerlijkste recepten komen voorbij. Zo duidelijk uitgelegd.... en nog fijner, de foto's van de producten die je gebruikt. Misschien dat ik op deze manier toch nog eens een echte Turkse maaltijd kan neerzetten. Complimenten hoor!!!!

    BeantwoordenVerwijderen
  57. vandaag ga ik mercimek-corbasi maken.... :D

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. het is overheerlijk.....4 liter gemaakt, nog wat paprika poeder en pul biber erin gedaan. peperpure had ik niet dus gewoon wat verse peperkorrels gemalen. HEERLIJK SOEPJE THX

      Verwijderen
    2. Leuk om te horen, dank je wel!

      Verwijderen
  58. Heb je ook een lekker recept voor een tomaten pasta saus?

    BeantwoordenVerwijderen
  59. Hoi, heb je een recept voor gevulde spitskoolrolletjes? Ik ben erg fan van je site en we proberen veel recepten uit, maar deze kon ik niet vinden.
    Groetjes Karen

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Nee klopt, dit recept staat er niet op. Ik vind het zelf namelijk helemaal niet lekker ;) dus ik maak het ook nooit eerlijk gezegd.

      Verwijderen
  60. Evet! Erkeğin kalbine giden yol midesinden geçer! Deze site zou echt wel eens mijn redding kunnen zijn. Er is een Turkse jongen die werkelijk als een zoon voor me is, maar hij vindt de Vlaamse keuken helemaal niet lekker en ik ken niets anders... Onze versie van "rijst" vond hij verschrikkelijk, op deze site leerde ik pilav maken. Onze versie van "soep" kan hem evenmin bekoren, dus vandaag ga ik mercimek çorbası maken. Het is voor mij een hart onder de riem te weten dat jij zelf ook Nederlandse bent en geen geboren-en-getogen Turkse, dat geeft me moed dat het nog wel te leren valt allemaal, çok teşekkurler!

    BeantwoordenVerwijderen
  61. ik was op google aan het zoeken naar het recept voor bulgursalade en kwam per toeval op je site..wow wat een duidelijke en heerlijke recepten daar ben ik nog heel lang zoet mee. Bedankt!

    BeantwoordenVerwijderen
  62. Hoi Eslem. Wat een leuke blog heb jij zeg! En zoveel lekkere recepten. Ik krijg echt trek nu als ik het zo lees. Ik kan hier mijn kookkunsten goed mee uutproberen. Ik wil je ook graag nog iets vragen. Ken jij een ovengerecht met spinazie, gehakt, tarwe, tomaat. En Dan Hoort daar Turkse knoflookyoghurt bij. De naam lijkt op iets van boera!!!! Misschien dat jij het volledige recept hebt. Ik hoor graag je reactie. Veel succes en bedankt voor al deze recepten.

    BeantwoordenVerwijderen
  63. Hai Eslem,
    Ik ben net als jij Nederlandse en getrouwd met een Turkse man. Wij hebben één dochtertje (Kirpi, 4 mnd). Ik maak de laatste jaren regelmatig iets van je blog. (Laatst nog yalanci kumpir gemaakt). maar.... waar blijven de nieuwe recepten?

    BeantwoordenVerwijderen
  64. Ben je nog actief op jouw blog of ben je gestopt? Geniet van je recepten... Thnx... TOP!...
    Beantwoorden

    BeantwoordenVerwijderen
  65. Dag Eslem,
    Proficiat met je hele mooie blog.
    Heb al veel receptjes gezien waar ik allang op zoek naar ben...
    Bedankt hoor en doe zo verder...
    Ben benieuwd naar je volgend receptje..
    Warme groetjes vanuit Turkije..xxx

    BeantwoordenVerwijderen
  66. Hallo Eslem, even een vraagje ik heb jouw blog aanbevolen op dat maken we natuurlijk lekker zelf. Ik weet niet of dit mag,als je er bezwaar tegen hebt haal ik de melding weg. Maar jij kookt zo ontzettend lekker en merendeels zonder pakjes en zakjes dus dacht ik aan jouw blog.

    met vriendelijke groet,

    Anja van de Wetering

    BeantwoordenVerwijderen
  67. Beste Eslem,

    Bedankt voor het delen van je kennis over de Turkse keuken. Leuk om te lezen hoe je het gedaan hebt en je uitleg is heerlijk helder :)

    Groetjes!

    BeantwoordenVerwijderen
  68. De verjaardagen van onze kids worden altijd bundig gevierd met themabuffetten. Dankzij jouw website wordt het deze keer een Turks buffet. Zoveel lekkere recepten, kan bijna niet kiezen....

    BeantwoordenVerwijderen
  69. Hi Eslem,
    De triple chocolate chip cookies waren ge-wel-dig! Heb je wel eens gekookt/gebakken met ei-vervangers, plantaardige boter, etc? Ivm allergieen in mijn gezin moet ik eea aanpassen en ik durf niet zo goed en ik weet ook geen verhoudingen. Dus als jij wel durf/ervaring hebt :)

    BeantwoordenVerwijderen
  70. Hoi Eslem, heerlijke recepten heb je en goede uitleg. Ik heb al veel van jouw recepten uitgeprobeerd, echt heerlijk. Jammer dat je niet meer post, ik hoop dat het goed met je gaat.

    Esther

    BeantwoordenVerwijderen
  71. Beste Eslem - prachtige blog- hou de moed erin !! een vraagje bestaat er een turks alternatief voor de kwark-verse kaas beschikbaar in de nederlandse sector ? Enkel de beste kwaliteit vereist. Met dank kijk ik uit naar uw antwoord. Groetjes.

    BeantwoordenVerwijderen
  72. Hoi Eslem. Ik volg je al een tijdje en haal veel recepten hier bij jou op de site vandaan. Zijn nog steeds allemaal gelukt en lekker. Zelfs mijn familie vind ze heerlijk. Jammer dat je geen nieuwe recepten meer post. Hoop dat je weer gaat posten. Mis je. Groetjes Sylvia

    BeantwoordenVerwijderen

Bedankt voor je reactie en tot ziens op Mijn mixed kitchen!