zondag 2 augustus 2015

Ekmek pizzası (broodpizza)

Oud brood...story of my life. Ik heb al meerdere recepten gepost waarmee je van je oude brood afkomt zonder het aan de vogeltjes of eendjes te hoeven voeren en dit is er weer ééntje! Ideaal als je trek hebt in pizza maar geen zin of tijd hebt om deeg te kneden, te laten rijzen etc. Het voordeel van het gebruiken van brood als pizzabodem is dat je automatisch een lekker knapperige, stevige bodem hebt en je kunt allerlei soorten minipizzaatjes met verschillende soorten beleg maken. Handig en lekker, ekmek pizzası (broodpizza)!


Naast dat je met ekmek pizzası (broodpizza) al je oude brood opmaakt, is het ook ideaal om de restjes vleeswaren, kaas en groenten uit je koelkast een goede bestemming te geven. Ik maakte twee varianten: een 'witte' pizza met roomkaas en kipfilet en een 'gewone' pizza met tomatensaus en salami. Allebei natuurlijk met groenten en kaas!



Turks recept
Ekmek pizzası (broodpizza)

Benodigdheden
oud brood, eventueel in plakken gesneden
beleg naar wens


Bereiding
Leg de boterhammen op een ovenrooster. Besmeer ze met de gewenste saus (ik gebruikte roomkaas en tomatensaus: een mengsel van tomatenpuree en ketchup). Beleg ze vervolgens met wat je maar lekker lijkt.


Strooi er als laatste (vers)geraspte kaas over. Schuif de broodpizza's in de oven en bak ze op 200 graden in ongeveer 10 minuten a een kwartiertje tot de kaas mooi gesmolten is. 



Bewaren
Restjes van ekmek pizzası (broodpizza) kun je een dagje bewaren en de volgende dag even opwarmen in de oven.





4 opmerkingen:

  1. Ziet er echt heerlijk uit :D Bedankt voor het delen!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Dit is bij ons iets wat ik vaker maak , en altijd een succes is. Wat ook lekker is , is wat tomatenpuree verdunnen tot saus italiaanse kruiden erdoor . Dun op het brood smeren plakjes kaas erop en dan even onder de grill. Zo komt het oude brood een heel eind op :)
    Vandaag trouwens wederom je turkse pizza recept gebruikt , heerlijk

    BeantwoordenVerwijderen

Bedankt voor je reactie en tot ziens op Mijn mixed kitchen!