donderdag 6 november 2014

Fırında kaşarlı sucuklu patates (aardappels met kaas en sucuk uit de oven)

'Vroeger' aten wij thuis met enige regelmaat, dankzij onze verre Zwitserse roots, raclette als avondmaaltijd. In Nederland is dit niet zo heel bekend maar het is zo ontzettend lekker, het ultieme comfortfood: gesmolten raclettekaas met stokbrood, gekookte aardappeltjes en zure uitjes en augurken. Geen culinair hoogstandje en al helemaal niet gezond maar wel heerlijk. Dit gerecht is uit diezelfde categorie. Simpel en niet iets wat je elke dag op tafel moet zetten, maar zó lekker, ik ben gewoon weg van de combinatie gesmolten kaas met aardappels en dan die pittige sucuk..Zeker iets om te proberen, deze fırında kaşarlı sucuklu patates (aardappels met kaas en sucuk uit de oven)!


Voor dit gerecht gebruik je kaşar, Turkse jonge kaas. Kun je hier niet aan komen (het wordt in elke Turkse winkel verkocht) dan kun je het vervangen door gewone jonge kaas (is wel vettiger als het smelt) of door mozzarella. Maar als het even kan, kies dan voor kaşar, het is echt het allerlekkerst in dit gerecht! Of je moet natuurlijk toevallig raclettekaas hebben liggen...dat wil ik ook nog een keer proberen. Voor wat meer pit kun je nog wat zwarte peper over het schoteltje verdelen voor je het op tafel zet. Fırında kaşarlı sucuklu patates (aardappels met kaas en sucuk uit de oven) is heel geschikt om in éénpersoonsporties te maken door kleine schaaltjes te gebruiken, maar het kan natuurlijk ook in één grote ovenschaal. Rauwkost of salade erbij en klaar ben je!


Turks recept
Fırında kaşarlı sucuklu patates (aardappels met kaas en sucuk uit de oven)

Benodigdheden (voor één persoon)
3 middelgrote aardappels
½ sucuk worstje
1 handvol vers geraspte kaşar


Bereiding
Schil de aardappels en snij ze in kleine blokjes. Kook deze een minuut of 10, tot ze gaar zijn. Snij ondertussen de sucuk in blokjes en bak deze even aan in een koekenpan (je hebt geen boter of olie nodig). Rasp de kaşar en verwarm de oven voor op 220 graden.


Giet de aardappels af als ze gaar zijn. Pak een ovenvast schaaltje en doe hier de aardappels, sucuk en het meeste van de kaşar in. Meng het door elkaar en strooi de resterende kaşar eroverheen. Zet het schaaltje in de oven en laat het in een minuut of 10 goed warm worden en de kaşar lichtbruin.


Bewaren
Fırında kaşarlı sucuklu patates (aardappels met kaas en sucuk uit de oven) kun je op zich prima bewaren, alleen wordt de kaas na het afkoelen wel wat harder. Even opwarmen in de oven zorgt ervoor dat het weer zachter wordt.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Bedankt voor je reactie en tot ziens op Mijn mixed kitchen!